Karbul Su Arıtma Cihazı

Su Arıtma Cihazı Montajı Nasıl Yapılır?

Su Arıtma Cihazı Montajı Nasıl Yapılır?

Yaş, eğitim, cinsiyet ve meslek ne olursa olsun, dünya var olduğu sürece bizi endişelendiren ve hayatta tutan iki ortak sorundan biri de içtiğimiz sudur. Solduğumuz hava kadar önemli olan suyun sağlıklı ve hijyen olması için özel gayret gösterilir. Günümüzde maalesef dünyanın hava ve su kaynaklarını koruma konusunda pek başarılı olunamadığı söylenebilir. İçinde bulunduğumuz çağ bizleri çevre sorunlarına yönelik farkındalığı artırmaya davet etmekte ve bu durumu gelişme yolundaki önemli teknolojilerle beslemektedir.

Dağ köyünde yaşamıyorsanız, eviniz doğal ve temiz suya yakın değilse veya bahçenizde kuyu yoksa musluk suyu veya musluk suyu kullanıyorsunuz demektir. Çeşme suyunu doğrudan içme suyu olarak kullanmak pek çok yerde tehlikeli olabilir. Tadı, kokusu, rengi ve berraklığı ile içme suyunun ideal ölçülerde olması her zaman tercih edilir.

Bu noktada çok işe yarayan su arıtma sistemleri ise size ulaşan musluk suyunda görünen ve görünmeyen mikroorganizmaları, katı partikülleri ve her türlü zararlı kimyasalları yok ederek kaynağın güvenli içilmesini sağlar. Su arıtma cihazlarında, dezenfeksiyon, çöktürme, filtrasyon, deiyonizasyon, elektrodiyaliz veya en güvenilir su arıtma cihazı teknolojisi olan ters ozmoz gibi birçok proses kullanılabilir. Su arıtma dezenfeksiyon ozon veya ultraviyole ışınları gibi yöntemlerle yapılmaktadır.

Su Arıtma Cihazı Nasıl Kurulur?

Evinizde en iyi su arıtma cihazı kullanmanın teşvik edici nedenlerinden biri, bu cihazların kurulumunun kolay olmasıdır. Cihaz kurulumundan çalıştırılmasına kadar çok basit ise elbette daha çok tercih edilir. Su arıtma cihazının montajı, filtre kaplarının su tankına takılmasıyla başlar.

Filtrelerin hava geçirmez olduğundan emin olduktan sonra tek yapmanız gereken üniteyi tezgâhın altına yerleştirip su borusunu su arıtma cihazının tankına bağlamak, böylece suyun girdiği ve çıktığı boruları birbirine bağlamaktır. Su arıtma cihazı ters osmoz yöntemi ile suyu kendine doğru çeker ve çeşitli filtrelerden geçerek arıtılmış son halini direkt olarak musluklara aktarır. Yani musluğunuzdan akan su aynı zamanda evinizdeki çeşmedir.

Su arıtma cihazları sayesinde hem musluk suyundan içme suyu elde etmek hem de bütçenizden tasarruf etmek mümkün! Bu tür sorular firmamıza sıklıkla sorulmaktadır. Firmamız, en iyi su arıtma cihazı sistemleri gibi, su arıtma üniteleri montajının da üstün kaliteli hizmet anlayışı ile görev yapıyor. Bir su arıtma cihazını kurmak ve kirlenmiş filtreleri değiştirmek önemlidir. Su arıtma cihazımızı üç ayrı parça olarak düşünebiliriz: su arıtma filtreleri, su arıtma tankı ve su arıtma musluğu.

Su Artıma Cihazı Filtresi Nasıl Takılır?

Su arıtma filtrelerini birbirine bağlayan ana kısım bulunur. Bu ana kısımda su arıtma cihazı kısmen monte edilmiştir demektir. Burada filtrelerin her birinin doğru yerlerine doğru şekilde yerleştirilmesi gerekir. Su arıtma filtresinin gövdesinde, ünitenin ilk su girişinin hemen altına monte edilmiş 5 mikronluk bir filtre bulunmaktadır. Filtreyi takarken filtrenin dış ambalajını da mutlaka çıkartmak gerekir. Su arıtma filtresinin kurulumda belli bir yönü yoktur. İlk taktığımız filtreye bağlı olan filtre gövdesinde su arıtma amaçlı karbon filtre bloğu bulunmaktadır. Su arıtma filtresinin gövdesinin içinde 1 mikronluk bir filtre daha bulunur ve son su arıtma filtresinin gövdesine takılır.

Membran Filtre Montajı Nasıl Yapılır?

Belirtilen filtrelerin arından sıra membran filtreye gelir. Cihaz alındığında ana parça üzerine monte edilmiş olarak gelen membran filtrenin gövdenin içine takılması gerekir. Önce kapak üzerindeki hortumun çıkarılması ve kapağın dikkatlice açılması gerekiyor. Diğer filtrelere nazaran bu filtrenin takılmasında sabit bir yönü vardır. Membran filtre muhafazasının alt kısmında yan yana iki conta bulunmaktadır. İlk önce, membran, su arıtma için filtre yuvasına girecek ve kapak sabit bir basınçla kapatılacak şekilde kurulur.

Membranlı su arıtma filtresini su arıtma cihazımıza taktıktan sonra geriye hortum bağlantılarını yapmak kalıyor genelde bu hortum tek parça geliyor 6 veya 8 metre bu hortumu 4 eşit parçaya bölünebilir. Bu hortumların 4 farklı yerden bağlanması gerekiyor. Su arıtma hattı bağlantısı, su arıtma cihazı tahliye suyu bağlantısı, su arıtma cihazı musluk bağlantısı ve en son da su arıtma tankı bağlantısının doğru şekilde yapılması önemli.

Su Arıtma Cihazının Boruları Nasıl Takılır?

Su arıtma cihazı besleme hortumu, su arıtma cihazı T giriş borusu ve su arıtma cihazı emiş vanasının bağlantısı üst üste monte edilebilen bir parçadır. Bu parçaları monte etmeden önce boru hattını şebekeden ayırmalıyız. Suyu kapattıktan sonra soğuk su hattımızdaki alt vanayı çıkarıyoruz ve önce T-line su arıtma hattının takılması gerekir. Bu işlemi yaparken su sızdırmazlık işlemi için kenevir gibi maddeler kullanılabilir. Ya da bunun için üretilen bantlar da var. Soğuk su borusunu söküp, temizleme suyu giriş borusunu taktıktan sonra su arıtma hattı için emiş vanasını da yerine takıyoruz.

Gelinen noktada, giriş valfinin ucundaki somunun sökülmesi gerekiyor. Burada 4 parçaya ayırdığımız hortumlardan birini alın ve bu somunu hortumun üzerine yerleştirebilirsiniz. Su arıtma cihazı besleme vanası somununu söktüğümüz yerde mafsal olduğunu göreceksiniz, hortumumuzu bu jikleye takıp somunu iyice sıkıyoruz.

Tüm bu işlemler soğuk su hattının tamamlanması içindi. Buradan sonra hortumun diğer ucunu su arıtma cihazımızın ilk fazına takılmasına sıra geliyor. Atık su bağlantısı, su arıtma cihazının membran filtre muhafazasının altındadır. Parmak boyutunda olan bu parçanın ucundan aldığımız hortumun diğer ucu gidere takılır ve sıkıca yerleştirilir. Bu işlemlerle drenaj bağlantımız da tamamlanmış olur.

Su Arıtma Cihazlarında Su Tankının Montajı

Tankı bağladığınızda, genellikle tatlandırıcı filtresinin sağ tarafında bulunan tatlandırıcı bağlantısının yani T borusunun serbest ucuna takılır. Diğer ucu ise tank üzerine monte edilen su arıtma tankı vanasının ucuna takılır. Su tankına başka herhangi bir müdahale yapmayınız, üzerindeki mavi nokta hava valfidir, kesinlikle havayı almaya ve ayarlamaya çalışmayınız. Burası otomatik olarak ayarlanmış olmalıdır.

Su Arıtma Cihazlarında Su Arıtma Musluk Montajı

Su arıtma cihazımızın sadece bir açık ucu vardır ve o da su arıtma cihazımızın tatlandırıcı filtresinde bulunan su arıtma cihazının dirsek eklemidir. Bu dirsek mafsalı kalan son kablomuzu da bu dirseğe takıyoruz ve diğer ucunu da vinç ile bitiriyoruz. Hortumu musluğun ucuna takarken önce hortumun üzerindeki somunu, ardından yumuşak olanını ve ardından tapayı takmalıyız.

Bu işlemden hemen sonra ise somunun iyice sıkılması gereklidir. Tüm bu işlemlerde tüm parçaların doğru yerlerine ve doğru şekilde takılması ve sıkılması gereken parçaların sağlamlığından emin olunması gerekiyor. Yanlış bir işlem yaptığınızda sağlıklı su elde edemezsiniz. Doğru su arıtma cihazı fiyatları ve montajı için de firmamızdan destek alabilirsiniz.