Karbul Su Arıtma Cihazı

Su Arıtma Cihazı Nasıl Kullanılır ?

Su Arıtma Cihazı Nasıl Kullanılır ?

Dünyada var olduğu sürece insan için en önemli şey onu hayata tutan ve sağlığını koruyan sudur. Ne yazık ki zamanla kirlenen doğa içilebilir suya ulaşımı kısıtlı hale getirdi. Bu noktada yardımınıza koşarak suyu zararlı maddelerden arındıran ve içilebilir hale getiren su arıtma cihazlarını nasıl kullanmanız gerektiğine bakalım. Bu cihazları kullanırken ekstra bir şey yapmanıza gerek yoktur. İlk kurulum aşamalarından sonra cihazın hortumunu ve tankının içerisini temiz su akıtarak temizleyip kullanmaya başlayabilirsiniz. Uzun süreli kullanım olacağı için düzenli olarak bakımlarını yaptırdıktan sonra temiz suyunuzu güvenle içebilirsiniz.

Arıtma Cihazları Nasıl Çalışır?

Arıtma cihazlarının nasıl çalıştığını inceleyecek olursak; su arıtma cihazlarına giren su 5 farklı filtreden geçer. İlk aşama, suyun 5 mikron seviyesine kadar filtre edilmesi yani çamur ve pas gibi tortuların arıtılarak suyu berraklaştırmaktır. Suya kötü tat ve koku vermekte olan zararlı olan kimyasallar arıtılır. Daha sonra karbon filtresi yine suya kötü tat ve koku veren mikropları arıtır ve bunun yanında membrana gidecek olan 0,1 mikrona kadar olan partikülleri de tutarak membranın ömrünü uzatır. Diğer aşamada membranda ki basınçlı su çok küçük olan gözenekleri filtre edilir ve bu işlem ile sudaki zararlı karışımlar ve mikroplar dışarı atılır. Son karbon filtrede ise suyun tadını ve kokusunu katar ve tatlandırma yapar. Mikrop ve virüsler yok edilir. Son aşamasında ise su tankı arıtılmış ve tatlandırılmış su ile dolarak hazır olur. Arıtma cihazlarının çalışması ve temiz suyu üretebilmesi için bu aşamalar gerçekleşir. Cihazınız bu adımları gerçekleştirdikten sonra sizin için temiz ve sağlıklı suya ulaşmak bir musluk açmak kadar kolay olur.

Arıtma Cihazları Ne Kadar Atık Üretir?

Su arıtma cihazları, şebekelerden gelen pis ve kullanılamaz olan suyu kireç, klor ve ağır metallerin oluşturduğu yoğunluk ve sertlik değerlerinin durumuna göre ve membran filtresinin sarmal kalitesine bağlı 1.2-1.3 oranında atık su üretebilir. Kısacası 1 litre temiz su üretmek için 2 veya 3 litre civarında atık su üretebilir.