Karbul Su Arıtma Cihazı

Endüstriyel Kum Filtrasyon Sistemleri

Endüstriyel Kum Filtrasyon Sistemleri

Yaptığı iş gereği su arıtma sistemleri bulundurmak zorunda olan şirketler için temel gereksinimlerden biri olan endüstriyel kum filtrasyon sistemler, suyun içerisinde bulunan çözünmesi oldukça zor ve imkânsız olan farklı büyüklükteki partiküller ile AKM olarak bilinen askıda katı maddelerin yanı sıra klor, koku, renk ve tat veren atık ve organik maddeleri önleyerek, sanayicilerin büyük bir gereksinimini karşılamakta.

Neden Endüstriyel Kum Filtrasyon Kullanılmalı?

Suyu kirli gösteren ve tekrar kullanılmasına engel teşkil eden irili ufaklı parçalar başka sorunlara da yol açabilmektedir. Bu sistem sayesinde özel tasarımlı makine yolu ile parçacıklar ayrıştırılmakta ve oluşan bu artıkların temizlenebilme kolaylığı ile kullanıcılara büyük kolaylık sağlamaktadır. Filtreleri temizlemek için ise su kullanılması yeterli. Bu anlamda kullanıcı dostu olan endüstriyel kum filtrasyon sistemler birçok sektörün ihtiyaçlarını karşılamakta.

Suyu bulanıklaştıran yabancı maddelerin (kum, pas, yosun, partikül v.s.) tutulması ile üretim proseslerinde ihtiyaç duyulan temiz su elde edilmesinde ve hatta içme suyu temininde ön temizleme aşamasında önemli bir görev üstlenir.

Ne Tip Bir Endüstriyel Kum Filtrasyon Sistemi Seçilmeli?

Kullanım şekline ve kullanılacak alana göre ihtiyaçları karşılayabilecek birçok modeli bulunmaktadır. İstenilen kullanma performansına ve büyüklüğüne göre farklı boyutlarda filtreleri bulmak ya da ürettirmek mümkün. Artıma sistemleri arasında en sağlıklı ve performanslı olan kum filtrasyonu için üretilecek filtre için büyüklük oldukça önemli. Kullanılacak alandaki ihtiyacın karşılanması için projelendirme aşamasında dikkatli davranılması gerekir. Dikkat edilmesi gereken diğer bir husus ise, ters yıkama sistemidir. Bu sistem sayesinde zaman ve enerji tasarrufu sağlamak daha kolay bir hale gelmektedir.

Kullanılacak sistemlerde genellikle su beslemesi yapılacak ekipmanların öncesinde kullanılır. Suyun kalitesini arttıran ve olası partiküllerin sisteme girmesini önleyerek, su beslemesini yaptığı ekipmanları koruyarak, üretim sürecinin olası duruşlarını engeller. Temizlenen su miktarının yeterli olması durumunda, üretime bandını korumanın yan sıra, zamandan da tasarruf ettirerek üretim sürecini hızlandırır.

Endüstriyel Kum Filtrasyon Sistemlerin Diğer Filtrasyon Sistemlerine Göre Avantajları Nelerdir?

Birçok yönden avantajları olan bu sistemin en büyük fark yaratan özelliği kurulum maliyetleridir. Rahat kullanımı ve risk içermeyen çalışma prensibi ile oldukça fazla alanlarda kullanılabilir. Sanayi bölgelerinden inşaat alanlarına, işyerlerinden konutlara, alışveriş merkezlerinden otel ve hastanelere kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Endüstriyel kum filtrasyon sistemler için anılması gereken bir diğer avantajı ise sağlamlığı. Maruz kalması durumunda darbelere karşı üst seviyede dayanım göstererek, uzun süreli kullanım ömrü ile kurulum maliyetinin düşük olmasının yanı sıra, performans maliyet hesabında da satın alanlara ekonomik bir çözüm olmaktadır.

Görsellik açısından bulunduğu ortamlarda kötü bir görüntü vermemesi ve koku, ses gibi rahatsız edici durumları absürde etmesi anlamında da çevreyle uyumlu bir arıtma sistemidir.

Tükettiği enerji göz önüne alındığında, önemli bir gider kalemi olan elektrik maliyeti oldukça düşüktür. Bunula birlikte kullanımı esnasında herhangi bir operatöre ihtiyaç duymaması da personel giderlerine ilave bir yük yüklemez. Düşük işletme maliyetleri ile işletmelerin bütçe hesaplamalarında yerini alması gereken bir üründür.

Endüstriyel Kum Filtrasyon Sistemlerin Satın Almasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çalışma esnasında herhangi bir risk içermese de doğru ürünün doğru şirketlerden alınıyor olması oldukça önemli. Profesyonel firmaları tercih etmek olası satış sonrası sorunları yaşamamak için önemli bir kriter. İhtiyaçların doğru belirlenmesi ve bu ihtiyaçlara uygun çözümler sunulması gerekir.

Teknik olarak ise filtrasyon hızı belirlenmesinin doğru yapılması gerekiyor. Saat başına metrekare ve metreküp olarak filtrasyon hızının seçiminin yanı sıra, dakika olarak ters yıkama süresi ile ters yıkama hızının saatteki hızının doğru seçilmesi oldukça önemli. Bunların dışında ek özellik olarak vanalar için swich-box kontrollü, elektik aktüatörlü ya da aqumatik vanaların kullanımı ve fark basınç kontrol opsiyonunun getireceği avantajlar iyi değerlendirilmelidir.

Seçilecek endüstriyel kum filtrasyon sistemler ile ilgili sistem özelliklerinde, işletme çalışma basıncı ve basınç kaybı, çalışma sıcaklığı, borulama için kullanılan malzeme, filtrelemesi yapılacak granüre göre farklı filtre seçimi, zamanlayıcısı olan ters yıkama işlemi, vana malzemelerinin kalitesine dikkat etmek gerekir.

Gövde paslanmazlığı, kullanım kolaylığı sağlayan otomasyon sistemi ve bakım maliyetlerinin de göz önüne alınması ile birlikte garanti kapsamının ve süreninin iyi bilinmesi neticesinde sorunsuz ve uzun ömürlü bir ürüne sahip olabilirsiniz.

Endüstriyel Kum Filtrasyon Sistemlerin Kullanıldığı Alanlar Nerelerdir?

Kullanılan suyun temizlenerek geri dönüşüme ya da atık suya karıştırmak zorunda olan tüm sanayi işletmelerinin kullanmak sorun olduğu filtrasyon sistemleri için en verimli ve en düşük maliyetli olan endüstriyel kum filtrasyon sistemler kullanım alanı oldukça geniş. Özellik inşaat şantiyelerinin suyu filtre etme ihtiyaçları çok fazla. Bunu dışında ortak yaşam alanları (bahçe, park v.s.), kamu kurum ve kuruluşlarının binaları, okul, hastane, üniversite, AVM, yemekhane gibi sosyal yaşam alanları ile siteler, özel araziler ve konutlar için de çevre dostu bir yaşam için kaçınılmaz bir gereksinim durumundadır.

Kullanılacak alanların ihtiyaçlarına göre birçok modeli ve ebatları rahatlıkla temin edilebilir. Uygulama öncesi mutlaka iyi bir araştırma yapmalı ve doğru fizibilite ile ihtiyaca uygun ürün satın almaya dikkat edilmelidir.

Endüstriyel Kum Filtrasyon Sistemlerin Fiyatları Nedir?

Gereksinime bağlı seçilecek olan filtre sisteminin özelliklerine göre fiyat aralığı değişmektedir. Geçirilecek olan suyun miktarı ile orantılı farklı boyutlardaki su tankı ve yine buna bağlı boru seçimleri ile ilave eklenecek özelliklerle geniş bir ürün yelpazesine sahip olan endüstriyel kum filtrasyon sistemler fiyatları, bu alternatiflerin seçimi ile değişkenlik göstermektedir. İşletmenin ihtiyacı ile boyutlar büyüdükçe bununla paralel ekipmanların sayısı ve çeşidi artmaktadır. Bu anlamda yüzey borulamalı olmalı ve vana seçiminde elektrik ya da pinomatik aktivatörlü ürünler tercih edilmelidir.

Ayrıca vanaların PLC ile kontrolü ya da micro işlemci kullanılması gerekir. Fiyatları etkileyen bir diğer husus ise kademelerde kullanılan minerallerin çeşitliliğidir. Antrasit, Quartz, Garnet, Turbidex gibi minerallari kullanılmaktadır. Sudan ayrıştırılması istenen partiküllerin, ayrışma hızını optimize ederek zaman tasarrufu sağlayan bu minerallerin içinde bulunduğu tankların kalitesi de fiyatlandırma için önemli bir kriter. Genel olarak 7 ila 10 bar aralığında çalışmaya dayanıklı üretilen bu tankların ihtiyaca göre daha fazla bara dayanımlıları üretilmektedir.

Endüstriyel Kum Filtrasyon Sistemlerin Kazanımları Nelerdir?

Partikül tutuculuğu sayesinde mükemmel bir filtre etme olanağı sağlaması ile üretim süreçlerine kazandırdığı zaman ve temizlik, bakım, enerji tasarrufu gibi ekonomik faydalar sayesinde işletmelerin önemli bir çözüm kaynağı olmakla beraber, özel kullanımlar kullanıcıların hayatlarını kolaylaştıran özelliği ve çevre dostu olması özelliği ile günümüzün önemli bir ihtiyacını karşılamaktadır.

Giderek kirlenen dünyamızda, özellikle suya verilmesi gereken önem düşünüldüğünde, endüstriyel kum filtrasyon sistemler önemi bir kere daha göz önüne çıkıyor. Su sarfiyatındaki sağladığı önemli kazanımlarla, temizlenmesi ile kullanılabilir hale gelen suların, endüstriyel anlamda da olsa tekrar kullanılabiliyor olması bizim ve gelecek nesillerimiz için çok ama çok önemli.

Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakabilmek için, suyumuzu koruyalım.